U čemu je tajna bilborda Branimira Nestorovića: Beograd preplavljen reklamama kontroverznog doktora 1Foto: Miroslav Dragojević

Beograd je preplavljen bilbordima doktora Branimira Nestorovića na kojima se najavljuje njegova tribina „Kako do zdravlja“ koja će se u subotu održati u prostorijama tržnog centra Big Fešn. Ukoliko šetate ulicama glavnog grada, naići ćete na bilbord Aleksandra Vučića, potom na Nestorovićev, sa sledećeg će vam se smešiti Vojislav Šešelj, pa opet Nestorović. Posve je neobično da se usred izborne kampanje u tolikoj meri reklamira tribina o zdravlju.

S obzirom da je Nestorović skoro do juče najavljivao svoju kandidaturu na predstojećim izborima, pa naprasno odustao, ali i da njegova predavanja često odlutaju u drugom smeru, postavlja se pitanje da li će i ovaj događaj, delom, služiti u predizborne svrhe aktuelnom režimu. Sagovornici Danasa smatraju da hoće.

– Svaki događaj u kampanji je vezan za politiku, a od Vučića smo navikli da sprovodi funkcionersku kampanju i zloupotrebljava državne resurse za svoju kampanju, tako da očekujem da Nestorović i taj događaj budu u toj funkciji – navodi za Danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Sličnog mišljenja je i funkcioner DS Srđan Milivojević, koji kaže za naš list da će Nestorović služiti aktuelnoj vlasti „kao i tokom epidemije što je sluzio da obmanjuje javnost o efektima najsmešnijeg virusa i pozivao na šoping u Milano“.

– Ne pratim gubitničku kampanju Vojislava Šešelja i njegove političke dece i usvojenika. Sada je očigledno da Aleksandar Vučić planira Vojislava Šešelja za premijera Srbije čime bi konačno ostvario ono što radikali nisu uspeli devedesetih. A u tom društvu našlo bi se neko mesto i za Nestorovića. Na sreću, odlazeći režim neće biti u prilici da realizuje ova kadrovska rešenja jer građani Srbije ne žele ovakvu podvalu – smatra Milivojević.

Podsetimo, početkom marta je najavljeno učešće doktora Nestorovića na predstojećim izborima, kao nosioca liste „Profesor dr Branimir Nestorović – Snaga sabornosti naroda Srbije“ na lokalnim, republičkim i predsedničkim izborima. To je saopštio predsednik Reformističke stranke Nenad Janković, dodajući da bi na toj listi za gradonačelnika Beograda bio kandidovan Alek Račić, dok je za predsednika Srbije predložen profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predsednik „Društva srpskih domaćina“ Miladin Ševarlić.

Međutim, lista nikada nije ni predata, te čuveni dečiji pulmolog i alergolog neće učestvovati na predstojećim izborima.

Krajem prošle godine, Branimir Nestorović je osnovao pokret „Vitezovi reda zmaja“ ističući da su njegovi ciljevi borba za dečija prava, kroz institucionalne izmene određenih zakona. Međutim, Nestorović nije isključio mogućnost da će pokret vremenom prerasti i u političku stranku, ukoliko nadležni ostanu gluvi na njihove zahteve.

– Nemam političke ambicije, ali ako zagusti, bogami će da pršti – rekao je tada Nestorović, ističući da u biračkom telu ima podršku od 20 do 25 odsto građana, te da će, ako zatreba, izaći na izbore i ući u Skupštinu.

– Strahovit je pritisak prozapadnih sila na Srbiju i na naše zakonodavstvo. Ako se ovakav trend nastavi, uključiću se u politiku – naglasio je Nestorović.

Doktor je dodao da je primarni cilj udruženja „Vitezova reda zmaja“ promena modela ponašanja dece, „koja su predmet ozbiljnih manipulacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari