U četvrtak na Savskom trgu protest radnika GSP-a 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Radnici Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) u Beogradu će, nezadovoljni uslovima rada i niskim platama, 14. jula održati protest na Savskom trgu, najavio je predsednik Sindikata vozača GSP Nebojša Mitrović.

„Nama treba u GSP oko 3.500 vozača da bi se saobraćaj normalno odvijao, a imamo oko 2.500. To je nedovoljno“, izjavio je on televiziji N1.

Mitrović je ukazao i na činjenicu da sve više vozača odlazi u Nemačku i druge zapadne zemlje, jer su plate daleko veće i mogu da odvoje određenu sumu koju mogu da pošalju svojim porodicama u Srbiji.

Komentarišući navode da bi za volane gradskih autobusa uskoro mogli da sednu vozači iz inostranstva, Mitrović je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama, to plan konzorcijuma privatnih prevoznika u Beogradu.

„Pošto se saobraćaj odvija i plaćanje je po kilometru, ako vozilo stoji, oni ne dobijaju novac i penali su veliki. Oni moraju da nađu način da dovuku vozače. Postoji indicija da će organizovati grupu stručnih ljudi koja će otići u te zemlje i dovesti 100 do 150 vozača koji bi se spremili za septembar“, naveo je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari