Članica Atletskog kluba Crvena zvezda Tatjana Jelača deo je sjajnih rezultata koje srpski atletičari postižu poslednjih nekoliko godina i pripada „zlatnoj“ generaciji. Zbog toga i ne čudi njen optimizam uoči Evropskog prvenstva u Cirihu koje će se održati u avgustu.


– Počeli smo veoma rano da se spremamo za ovu sezonu. Prezadovoljna sam onim što pokazujem na treninzima, na zavidnom sam nivou čak bolje od svojih ličnih najboljih rezultata. Sve ide po planu i nadam se da će na Evropskom prvenstvu u Cirihu biti ono pravo jer je ipak to najvažnije takmičenje u sezoni. Ne bih nikome da izbaksuziram pa zato neću da imenujem, ali želim da kažem da verujem da se vraćamo sa minimum pet medalja iz Ciriha – rekla je Tatjana Jelača, državna rekorderka rezultatom 62,68 metara.

Dvostruka učesnica olimpijskih igara (Peking i London) ne razmišlja preterano o najvećoj sportskoj smotri koja će se održati u Brazilu za dve godine, ali smatra da je realno da tamo postigne dobar rezultat.

– U podsvesti mi je učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Ukoliko budem zdrava, sigurna sam da ću i tamo ostvariti dobar rezultat. Ipak, sada je glavno takmičenje u Cirihu, do tada imam nekoliko mitinga i ekipno EP, što će mi sve poslužiti da uđem u takmičarski ritam – zaključila je Jelača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari