Planirani budžet opštine Bujanovac u narednoj godini iznosiće 8,4 milijarde dinara što je za deset procenata više u odnosu na 2007. godinu, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta.
– Najveći deo sredstava planiramo da uložimo u infrastrukturne objekte a preko Direkcije za za izgradnju kojoj je namenjeno 81 milion, uz dodatnih 18 miliona subvencija, jer naš strateški cilj je dalje uređenje gradske infrastrukture – pojasnio je za Danas predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Planirani budžet opštine Bujanovac u narednoj godini iznosiće 8,4 milijarde dinara što je za deset procenata više u odnosu na 2007. godinu, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta.
– Najveći deo sredstava planiramo da uložimo u infrastrukturne objekte a preko Direkcije za za izgradnju kojoj je namenjeno 81 milion, uz dodatnih 18 miliona subvencija, jer naš strateški cilj je dalje uređenje gradske infrastrukture – pojasnio je za Danas predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi. On je izrazio i očekivanje da će budžet dodatno biti dopunjen sredstvima Vlade Srbije, koja će biti uložena preko Koordinacionog tela za opštine juga Srbije.
Ova sredstva veća su za 18 miliona dinara od onih koja su namenjena za obrazovanje, a dvostruko veća od planiranih za kulturu i informisanje.
Vladičin Han – Povereništvo Samostalnog sindikata u hanskoj opštini počelo je sa sakupljanjem potpisa građana za organizaciju generalnog štrajka koji je zakazan za 28. decembar. Nezadovoljni socijalno-ekonomskim stanjem u opštini, sindikalci najavljuju da će toga dana uz podršku građana i nezaposlenih blokirati železnički i automobilski saobraćaj na putnim pravcima Niš – Skoplje kod Vladičinog Hana. Od Vlade Srbije i nadležnih ministarstava traže se podsticajna sredstva da pomognu pokretanju privrede u ovoj opštini u kojoj je u poslednjih deset godina zabeležen pad nacionalnog dohotka za 70 procenata, a prosečno isplaćena zarada po glavi stanovnika iznosi manje od 10.000 dinara.
Smederevo – U Galeriji savremene umetnosti u Smederevu otvoren je treći novogodišnji mini-sajam knjiga, na kojem izlaže tridesetak izdavača mahom iz Beograda, ali i iz Niša, Novog Sada i Čačka. Svoja izdanja na smederevskom sajmu predstavljaju, pored ostalih, „Kreativni centar“, „Plato“, „Paideia“, „Geopoetika“, „Građevinska knjiga“, „Klio“, „Zograf“, „Čigoja“ i drugi. Mini-sajam, koji već treću godinu organizuju profesionalni prodavac knjiga Miroslav Stanimirović i Udruženje malih izdavača iz Beograda, trajaće do 8. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari