Jedna osoba obolela je od morbila (malih boginja) u selu Aradac kraj Zrenjanina, potvrđeno je juče agenciji Beta u zrenjaninskom Zavodu za zaštitu zdravlja. U mesnoj zdravstvenoj stanici vakcinisano je 13 osoba koje su bile u direktnom kontaktu s obolelim, a pod zdravstveni nadzor stavljeno je još 47 stanovnika sela Aradac.

Jedna osoba obolela je od morbila (malih boginja) u selu Aradac kraj Zrenjanina, potvrđeno je juče agenciji Beta u zrenjaninskom Zavodu za zaštitu zdravlja. U mesnoj zdravstvenoj stanici vakcinisano je 13 osoba koje su bile u direktnom kontaktu s obolelim, a pod zdravstveni nadzor stavljeno je još 47 stanovnika sela Aradac. Epidemija morbila proglašena je u Vojvodini krajem januara. Zavod za zaštitu zdravlja saopštio je da je u Novom Sadu do sada od morbila obolelo oko 70 osoba.
Lisabon – Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena pogodio je juče Azorska ostrva u Atlantskom okeanu, saopštio je američki institut za geološka nadgledanja. Kako izveštava portugalska agencija Lusa, služba civilne zaštite koja je primila više poziva građana u noći između srede i četvrtka nije, međutim, dobila izveštaj o eventualnim žrtvama, niti o materijalnoj šteti.
Epicentar zemljotresa koji se dogodio u moru na dubini od deset kilometara registrovan je 93 kilometra istočno od glavnog grada Azorskog arhipelaga, Ponta Delgade. Azorska ostrva se nalaze na Atlantiku i od Lisabona su udaljena 1.500 kilometara, dok su od obala SAD udaljena 3.900 kilometara. Omiljeno odredište stranih turista, arhipelag, ima više ugašenih vulkana, a zemljotresi u toj oblasti su česti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari