Grupa mlađih osoba, juče ujutro oko pet časova, u trenutku kada su automobilom prolazili pored javne garaže u centru grada, ispalila je devet hitaca iz pištolja. U Policijskoj stanici u Užicu, Danasu je rečeno da je u pitanju bilo „šenlučenje grupe mladića, od kojih je nekolicina uhapšena, ali da niko nije povređen“.

Grupa mlađih osoba, juče ujutro oko pet časova, u trenutku kada su automobilom prolazili pored javne garaže u centru grada, ispalila je devet hitaca iz pištolja. U Policijskoj stanici u Užicu, Danasu je rečeno da je u pitanju bilo „šenlučenje grupe mladića, od kojih je nekolicina uhapšena, ali da niko nije povređen“. U policiji kažu da će uzroci ove jutarnje pucnjave biti poznati nakon započetog uvidjaja, potvrđujući da su pored javne garaže pronašli devet čaura od ispaljenih pištoljskih metaka. Danas saznaje da je jedan hitac probio prozorsko staklo u redakciji lokalne radio stanice San, a drugi je završio u zidu kuće Mihaila Matovića u naselju Zabučje, nedaleko od javne garaže.
Zrenjanin – Zrenjaninska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu nemačkih državljana zbog sumnje da su u automobilu prevozili 11 kilograma marihuane. U saopštenju se navodi da su uhapšeni Frank B. (1964) i Peter Š. (1955), pošto je saobraćajna policija zaustavila njihov automobil „folksvagen“, nemačkih registarskih oznaka, i u rezervnom točku pronašla „devet paketa biljne mase, težine oko 11 kilograma, za koju postoji sumnja da je u pitanju opojna droga ‘marihuana’“. Frank B. i Peter Š. su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Zrenjaninu.
Pariz – Američki naučnici su uspeli da otkriju slabu tačku virusa HIV, odnosno šupljinu u njegovom omotaču, što bi pomoglo da se proizvede vakcina koja bi neutralisala virus, saopšteno je u Parizu. Naučnici ističu da je teško pronaći efikasnu vakcinu, jer je HIV „otporan na neutralizaciju putem antitela“, navodi se u istraživanju objavljenom u najnovijem broju medicinskog časopisa Nejčer“. Pošto HIV stalno mutira i menja svoju konfiguraciju, virus mora ipak da sačuva čvrste delove kako bi nastavio da se kači na receptore CD4 ćelija imunskog sistema, kako bi se razmnožavao i inficirao ih. „Jedan od naših sledećih ciljeva je vakcina koja bi snažno podsticala antitela neutralizatore“, navodi se u studiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari