U privredi Gornjeg Milanovca ponovo se vratila nekadašnja praksa da se radnicima za novogodišnje praznike isplaćuje 13. plata. U Hemijskoj industriji „Zvezda -Helios“ juče je 137 radnika dobilo čitavu 13. platu, a u Metaloprerađivačkoj industriji „Metalac“ 1.200 zaposlenih primilo je polovinu ličnog dohotka.

U privredi Gornjeg Milanovca ponovo se vratila nekadašnja praksa da se radnicima za novogodišnje praznike isplaćuje 13. plata. U Hemijskoj industriji „Zvezda -Helios“ juče je 137 radnika dobilo čitavu 13. platu, a u Metaloprerađivačkoj industriji „Metalac“ 1.200 zaposlenih primilo je polovinu ličnog dohotka. Kako kaže generalni direktor „Zvezde – Helios“ Velimir Radovanović, radnici koji su tokom godine imali manje plate sada su dobili najveće iznose, a prosečna primanja su iznosila 34.000 dinara, što je više od republičkog i opštinskog nivoa.
U „Metalcu“ je juče bio poslednji proizvodni dan i nastavak je 8. januara, a za Novu godinu predstavnici sindikata obići će sve radnike koji su na bolovanju i uručiti im poklone. Decenijama je Gornji Milanovac nosio epitet „privrednog čuda“, gde je u gradu od 23.000 stanovinika bilo zaposoleno 18.000 radnika, a sada je od mnogih fabrika ostalo samo ime, dok se na evidenciji tržišta rada nalazi skoro 5.000 nezaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari