Sremsko selo Grabovci, u rumskoj opštini, nakon dve pune decenije opet ima dom kulture.

U ovaj renoviran objekat pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja investirao je 17 miliona dinara, a objekat su građanima na upotrebu svečano predali predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić sa saradnicima. On je tom prilikom rekao da je pokrajinska vlada na teritoriji opštine Ruma u protekle četiri godine uložila dve milijarde dinara.

– Sredstva su uložena kako u one investicije koje su neophodne za razvoj privrede, industrijsku, kanalizacionu i putničku mrežu, tako i u objekte koji su neophodni za bolji standard građana – istakao je dr Pajtić i napomenuo da tu misli na dečiji vrtić, sportsku halu i na renovirani dom kulture. Ovaj objekat Doma je dve decenije bio van funkcije i bio ruiniran, a sada je centar svih kulturnih i društvenih dešavanja u ovom mestu. Pokrajinska vlada mora da ulaže i štiti naša sela i kao što sam se pre pet godina borio i izborio da naši poljoprivrednici dobiju subvencije, tako se danas borim i za to da oni u svojim selima vode kulturan život i da deca imaju priliku da odrastaju normalno – rekao je Pajtić.

Renovirani objekat Doma ima nešto više od hiljadu kvadrata, a svoj kutak ovde dobili su sem kulturnjaka i sportisti i lovci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari