Odbornici SO Majdanpek većinom glasova usvojili su rebalans budžeta za 2011. godinu, po kome su ukupna primanja budžeta sa 515 miliona uvećana na oko 637,4 miliona dinara. U ukupnim primanjima budžeta najveći udeo, oko 343 miliona dinara, čine poreski prihodi, dok su planirani ukupni izdaci 622,9 miliona dinara.


Iako je opštinski budžet veći, većina direktnih korisnika budžeta neće moći da računa na promenu u odnosu na prvobitno planirana sredstva, a kako se to čulo na sednici opštinske skupštine, Javno komunalno preduzeće Komunalac, koje pruža usluge daljinskog grejanja, zahvaljujući subvencijama republičkog Fonda za zaštitu životne sredine, dobiće 14,5 miliona dinara za izradu glavnog građevinskog projekta zamene kotlova u gradskoj toplani.

Odbornici su, pored ostalog, prihvatili i predlog zaključka o usvajanju nacrta ugovora o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću za razvoj turizma „Dobro došli u Lepenski vir“ i tajnim glasanjem za novog člana Opštinskog veća, umesto Dragoljuba Ajkovića koji je podneo ostavku, izabrali Predraga Đorđevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari