Vranje: Višak u gradskoj kasi od 172 miliona dinara 1Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic

Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu Vranja, sa prenetim sredstvima iz prethodne godine bili su 3,6 milijarde dinara, a rashodi 3,43 milijarde, rečeno je na sednici Gradskog veća povodom nacrta odluke o izvršenju budžeta za 2022.godinu.

„U 2022. godini ostvaren je suficit u iznosu od 172,6 miliona dinara.Od toga, 113 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera, koja će biti usmerena za realizaciju određenih kapitalnih projekata, izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, rekonstrukciju bolnice u okviru Zdravstvenog centra, Baba Zlatine ulice, dok se preostala sredstva u iznosu od 58 miliona dinara, kao višak prihoda, prenose u 2023. godinu“, rekao je Bojan Kostić, gradski većnik zadužen za finasije.

Ukupno ostvarenje prihoda bilo je 95 odsto u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda 90 odsto, precizirno je u naacrtu odluke o izvršenju budžeta Grada Vranja za Prošlu godinu.

Na sednici Gradskog veća  usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2023. godini. Na osnovu ove odluke, biciklom i zaštitnom kacigom biće nagrađeni đaci generacija osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza i limo servisa na području grada Vranja.Usvojen je i tekst Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari