U Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi "Uroš Predić" danas štrajk upozorenja 1foto (BETAPHOTO/LJILJANA STUPAR)

U Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ danas neće biti prvog časa u prepodnevnoj smeni zbog štrajka upozorenja koji organizuje sindikat ove obrazovne ustanove.

Zahtev sindikata i svih zaposlenih je da gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura opozove inicijativu o promeni odluke o mreži srednjih škola, upućenu Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, kao i stav da se ne izvrši upis učenika u prvi razred naredne školske godine.

Zaposleni u HPTŠ „Uroš Predić“ već nekoliko nedelja vode borbu kako bi gradska uprava odustala od namere da se ova obrazovna ustanova rasformira, a postojeći obrazovni profili raspodele u tri zrenjaninske srednje škole.

U sindikatu kažu da bi prihvatili i rešenje da dođe do spajanja sa Tehničkom školom, koja je trenutno podstanar u prostoru HPTŠ „Uroš Predić“.

Najavljuju da će naredne nedelje biti održan sastanak sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje Žoltom Sakalašem, a za večeras je zakazana sastanak Sindikata prosvetnih radnika Banata, na kome bi trebalo da bude doneta odluka o daljim koracima.

Podsetimo da su članovi Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina jednoglasno podržali inicijativu gradske uprave i gradonačelnika da se obrazovni profili za koje školuje HPTŠ rasporede u druge škole, a kao razlog se navodi slabo interesovanje đaka za upis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari