U Jagodini obeležena 21. godišnjica od ubistva novinara Milana Pantića, slučaj još uvek nerasvetljen 1Izvor: N1 / Milan Nikić

Godišnjica ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića obeležena je danas pomenom na gradskom groblju u tom gradu, kao i na trgu koji nosi ime tog novinara, gde su pored njegove biste, porodica, predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) i Večernjih novosti položili vence.

Predsednik Komisije za istrage ubistava novinara Veran Matić ocenio je u Jagodini da je neophodno da tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaji, kako bi se napravio novi iskorak u toj istrazi, preneo je N1.

„Da bi se napravio novi iskorak u ovoj istrazi apsolutno je neophodno da tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaji da ga dalje vodi po onim dokaznim radnjama i činjenicama koje su već otvorile prostor, i kao indicije i kao dokazi. Ja ne mogu da objasnim zašto je toliko odbijanje da se preuzme ovaj slučaj“, rekao je Matić.

Kako je ranije saopšteno iz kompanije Novosti, dobitnik nagrade „Milan Pantić“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost, za ovu godinu je novinar Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Danijel Simić za izveštavanje sa prvih linija fronta na istoku Ukrajine.

Dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice, a nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu identifikovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari