U Jaši Tomiću sprečen krivolov prepelica 1Foto: DZPPS

U ataru naseljenog mesta Jaša Tomić, opština Sečanj, sprečeno je tokom septembra krivolov prepelica, potvrdilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Samo u jednoj od akcija na velikoj parceli strnjike, u združenoj akciji sa policajcima iz stanice u Sečnju, pronađene su četiri elektronske vabilice.

Iz Zrenjanina su na uviđaj došli i inspektori Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, kao i kriminalistički tehničar koji je bradio mesto izvršenja krivičnog dela i zatečene predmete.

Kako navode u DZPPS, kivolovci su odabrali njivu koja se nalazi 500 metara od granice sa Rumunijom, odnosno Evropskom Unijom.

„Za svega 14 dana u istoj opštini otkrili smo 3 velika slučaja krivolova prepelica. Svoja saznanja koja ukazuju na organizovan kriminal uputili smo MUP-u u nadi da će sprovesti istragu koja će dovesti do kažnjavanja počinilaca. Napominjemo da su njihova imena i nezakonite aktivnosti dobro poznati mnogima u Sečnju i široj okolini“, naveli su iz DZPPS.

Uočeno je da vabilice, koje su glasne i čuju se na udaljenosti od 3 kilometra, danima rade i nezakonit lov se sprovodi na 1.500 metara od stanice granične policije i graničnog prelaza „Jaša Tomić“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari