U junu počinju radovi na deonici pruge Novi Sad-Subotica 1foto: PSINF

Početkom juna planirano je da počnu radovi na izgradnji pruge za brze vozove na čitavoj deonici, rečeno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirović sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija koje izvode radove na pruzi Novi Sad-Subotica.

Na sastanku je istaknuto da su u toku radovi na donjem stroju od Novog Sada do Rumenke i demontaži postojeće infrastrukture, a planirano je da prvih dana juna počnu radovi na izgradnji brze pruge na čitavoj deonici.

Mirović je kazao da država ima poverenje u kineske kompanije „China Railway International Co.“ i „China Communications Construction Co.“, koje izvode radove na toj pruzi.

„Pokrajinska vlada stavila je na raspolaganje sve svoje resurse kako bismo dali doprinos i podršku realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja“, istakao je Mirović.

On je rekao da je za našu državu važno da se u tom poslu angažuje što više srpskih podizvođača, za šta su predstavnici kineskog konzorcijuma iskazali spremnost.

Deonica brze pruge od Novog Sada do Kelebije duga je 108 kilometara i na njoj će se nalaziti 11 stanica i jedno stajalište.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.