U Kladovu aktivno pozitivno 145 osoba, u Majdanpeku 73  1Kladovo Foto: J. B. K.

Tokom minulog vikenda u kladovskoj opštini je zabeležen blagi rast aktivno zaraženih, a u majdanpečkoj blagi pad.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, u poslednjih 48 sati prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 23 osobe, izlečeno je 20 obolelih i aktivno zaraženo je 145 bolesnika.

U opštini Kladovo su od početka pandemije od posledica virusne infekcije preminula su 92 pacijenta, a od početka oktobra preminulo je osam inficiranih pacijenata i zaražene 184 osobe.

Virusom  korona su od početka pandemije inficirane 2.524 osobe, a oporavilo se 2.287 bolesnika. U kladovskoj opštini je od početka masovne vakcinacije dato 20.715 doza vakcina.

Prema podacima nadležnih prvu dozu cepiva primilo je 9.306 osoba, a revakcinisano 8.822 građana. U kladovskoj zdravstvenoj ustanovi kažu da trenutno najveće interesovanje vlada za treću dozu vakcine koju je do sada primilo 2.857 osoba.

– Na žalost nisus vi shvatili važnost vakcinacije. Još uvek imamo rast broja zaraženih u kovid ambulanti, trenutno imamo veliki broj prvih pregleda, 11 do 13 novootkrivenih slučajeva na dnevnom nivou, a imamo mali broj vakcinisanih u javnim ustanovama, školama, obdaništu  i ja bih apelovala još jednom da se ljudi vakcinišu protiv kovida – izjavila je lokalnoj televiziji u Kladovu pomoćnica direktora za Dom zdravlja Zdravstvenog centra Kladovo dr Sibirka Mićović.

Vakcinacija protiv kovida odvija se na vakcinalnom punktu u kladovskom Domu zdravlja, a u higijensko – epidemiološkoj službi u toku je vakcinacija protiv sezonskog gripa i za te namene  obezbeđeno je 1080 doza  četvorovalentne vakcine.

Kao i obično vikendom, u majdanpečkoj opštini ne beleži se značajan broj novootkrivenih slučajeva inficiranja korona virusom. Juče je prema podacima Doma zdravlja Majdnapek testirano 11 osoba i kod tri je potvrđeno prisustvo virusa. Izlečeno je osmoro obolelih, pa je broj aktivno pozitivnih pao na 73, od čega je 50 nevakcinisano. Skoro četvrtina aktivno pozitivnih je hospitalizovana u kovid bolnicama, a u izolaciji se nalazi 127 lica.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.