U Kladovu više od 30 požara na otvorenim i objektima od početka godine 1Foto: VSJ Kladovo

U minulih mesec dana retki su bili dani u kojima kladovski vatrogasci nisu morali da intervenišu. Od početka godine evidentirano je više od 30 požara, a samo tokom februara bilo je 29 intervencija.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog odeljenja su prošlog meseca imali pune ruke posla, u nekoliko navrata su im u intervencijama pomagale kolege iz okruženja: iz Bora, Majdanpeka, Negotina i Donjeg Milanovca.

Kladovski vatrogasci su u februaru gasili 29 požara i najveći deo njih bio je na otvorenom. Čak 20 puta su izlazili na teren i gasili nisko rastinje i makiju.

U jednom danu imali su pet intervencija na pet različitih lokacija i u gašenju požara pomagale su im kolege.

Znatno manje požara bilo je na građevinskim objektima, tokom februara ih je bilo šest, gorela su četiri dimnjaka, jedan stambeni i jedan poslovni objekat, a gašena su i tri požara na automobilima.

I u prvih nekoliko dana marta kladovski vatrogasci imali su posla te je ukupan broj požara u ovoj godini prešao broj 30.

Minulog vikenda, i u subotu i u nedelju, vatrogasci su bili na terenu. U subotu veče gašen je požar u prigradskom području Rit gde je gorela suva trava i nisko rastinje, a u nedelju u zaseoku Kiloma gde je gorela trava na oko tri hektara.

Najčešći uzrok nastajanja požara na otvorenom je ljudski faktor, a posledice ovakvih požara mogu biti katastrofalne.

Zakonom o zaštiti od požara propisana je novčana kazna za pravna lica, koja se kreće od 300 hiljada do milion dinara, a za fizička lica do 50 hiljada dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari