U Kliničkom centru Vojvodine 11 pacijenata, dva u teškom stanju 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 11 pacijenata obolelih od korona virusa, a kod dvoje lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom stanju, dok je stanje ostalih zadovoljavajuće.

„Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se 24-očasovni monitoring i intenzivno lečenje. Svi pacijente se leče po algoritmima i protokolima predviđenim za obolele od korona virusa i u njihovom lečenju učestvuju lekari svih neophodnih specijalnosti“, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

U okviru mera za ublažavanje posledica virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života, Pokrajinska vlada preporučila je danas svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara.

Pokrajinska vlada će kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke izdvojiti 50 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari