U Knjaževcu raspisan Svetosavski konkurs za dodelu novčane pomoći najboljim studentima 1Foto: M.S. / Danas

U cilju podsticanja najboljih studenata da nastave školovanje Opština Knjaževac je raspisala Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći za školsku 2022/23, pod nazivom „Budućnost Knjaževca“.

Kako nadležni ističu, visina jednokratne novčane pomoći iznosi 35.000 dinara, a sredstva su obezbeđena za 30 najboljih studenata koji ispunjavaju uslove.

Na konkursu mogu da učestvuju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, počev od druge godine studija. Studenti prve godine osnovnih akademskih studija nemaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Takođe, uz prijavu treba podneti i dokaz o prvi put upisanoj godini studija prvog stepena u tekućoj školskoj godini, uverenje o državljanstvu Republike Srbije, dokaz o prosečnoj oceni studiranja, dokaz da su u kontinuitetu upisivane godine studija, dokaz o položenim ispitima, kao i očitanu ličnu kartu.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviće se Komisiji za sprovođenje konkursa dodele jednokratne novčane pomoći do 20. januara tekuće godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari