U Subotici raspisan konkurs za dodelu sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata za najviše 100 mladih, odnosno do 35 studenata, do 35 učenika srednje škole i do 30 đaka osnovne škole.

Kako se navodi u tekstu konkursa, sredstva se dodeljuju za pružanje posebnih oblika pomoći talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima koji se finansiraju iz budžeta u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, i kao nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima, koje je ministarstvo nadležno za poslove prosvete utvrdilo kalendarom takmičenja i smotri.

Pravo na dodelu novčanih sredstava imaju mladi talenti koji su državljani Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje jednu godinu do dana podnošenja zahteva za dodelu sredstava.

Za učenike i studente uslov je i da nisu obnovili nijednu godinu studija, odnosno da nisu ponavljali razred, da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i da imaju prosečnu ocenu iznad 8,50.

Kriterijumi za dodelu sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola su uspeh u prethodnoj školskoj godini i nagrade na takmičenjima, a za studente uspeh u prethodnoj školskoj godini i objavljeni naučni i stručni radovi.

Prijavu na konkurs sa propisanom dokumentacijom učenici i studenti podnose u zatvorenoj koverti u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili poštom na adresu: Grad Subotica, Trg slobode 1, 24.000 Subotica sa naznakom “Prijava za Konkurs za dodelu sredstava – mladi talenti”.

Prijava za konkurs se može preuzeti u Gradskom uslužnom centru i na zvaničnom sajtu Grada Subotice u odeljku “Konkursi i oglasi”.

Konkurs je otvoren do 6. oktobra, a dodatne informacije se mogu dobiti radnim danima od 8 do 14 časova pozivom na broj telefona 024/626-928 u Sekretarijatu za društvene delatnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari