U kragujevačkoj hali Jezero otvorena ambulanta za fizikalnu terapiju 1Foto: SPD Radnički

U prostorijama Sportsko privrednog društva Radnički, u okviru SBB hale Jezero, danas je otvorena ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

U ambulanti će raditi jedan fizioterapeut, a u njenom radu biće uključeni i fizioterapeuti iz klubova koji čine ovo sportsko društvo.

U okviru ambulante, po rečima Milene Milivojević, lekara SPD Radnički, sportiste očekuje najsavremenija oprema u ovom trenutku, kao što je aparat za presoterapiju, multifunkcionalni aparat za elektroterapiju sa uključenom horizontalnom terapijom, na kome mogu da se tretiraju i akutne povrede.

– Pored toga imamo i lasersku, magnetnu i ultrazvučnu terapiju, kao i rekvizite koje se koriste u rehabilitacionom programu nakon fizikalne terapije i pripremu za povratak sportista na teren, u koji su pored nas uključeni i naši kondicioni treneri, istakla je Milivojević.

Ona je dodala da se u sastavu ambulante nalazi i mala sala u kojoj će sportisti raditi fitnes program, koja će posobno biti namenjena najmlađim kategorija u cilju prevencije deformiteta, jer je u mlađoj populaciji prisutan problem sa kičmom i ravnim stopalima.

Najmlađim sportistima će biti urađen kompletan sistematski pregled, a ko bude imao određene smetnje, fizioterapeuti će ih uklanjati uz pomoć vežbi.

Direktor SPD Radnički Bratislav Uraković je na otvaranju ambulante istakao da je ovo društvo jedno od najboljih sportskih organizacija u Srbiji.

– Želja nam je da zaokružimo kompletnu sportsku ponudu, jer je zdravlje sportista primarno za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a takođe i da mlađim kategorijama, kojih u sastavu imamo par hiljada, pružimo potpunu zdravstvenu podršku, jer je uz kvalitetne treninge neophodno da budu zdravi.

Investiranje u sportske objekte postao je jedan od primarnih ciljeva grada, istakao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport na otvaranju ambulatne.

– U ambulantu za oporavak i rehabilitaciju uloženo je 1,2 miliona dinara. Osnovni cilj nam je bio ušteda sredstava kako iz gradskog budžeta, tako i sredstava SPD Radnički i zato sada u okviru društva imamo kompletnu zdravstvenu zaštitu, istakao je Stevović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari