U Kragujevcu 23, u Aranđelovcu 11 novih kovid pacijenata 1Foto: Z. S. M.

Juče, u Šumadijskom okrugu, po podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, uzorkovano je PCR metodom i antigenskim testovima, 721 osoba. Na virus kovida-19 pozitivno je 41 lice (5,69 posto testiranih u odnosu na broj uzorkovanih).

Najviše novoobolelih je u Kragujevcu 23 osobe, 11 u Aranđelovcu, četiri u Topoli, dvoje u Batočini i jedna osoba u Kniću. U opštinama Rača i Lapovo ni juče nije bilo novih kovid pacijenata.

Na teritoriji Šumadijskog okruga u kućnoj izolaciji nalazi se 1.084 osobe: u Kragujevcu 722, Aranđelovcu 151, Topoli 65, Batočini 40, Kniću 38, Rači 36 i 32 lica u Lapovu.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 65 pacijenta a sedmoro njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana, iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je četvoro pacijenata – svi iz Kragujevca.

Prethodnog dana, u Šumadijskom okrugu, kinesku vakcinu „sinofarm” primilo je 40 osoba: osmoro (prva doza) osoba koja nisu zakazale preko e-uprave i po 16 (drugu i treću) koje su zakazale preko portala.

Američki „fajzer” primilo je 78 lica: petoro (prva doza) osoba koje nisu zakazale imunizaciju preko portala i 29 (druga) i 44 (treća) koja su zakazala vakcinaciju preko e-uprave.

Treću dozu ruskog cepiva „sputnik V” primile su dve osobe koje su zakazale preko portala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.