U Kragujevcu imenovani novi članovi i zamenici Gradske izborne komisije 1Foto: Z.S.M.

Na sednici Skupštine grada sazvanoj po hitnom postupku, imenovani su članovi i zamenici Gradske iborne komisije. Imenovanja su usklađena sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Novi Zakon o lokalnoj samoupravi stupio je na snagu 8. februara ove godine, pa je i izbor članova i zamenika Gradske izborne komisije bilo nužnu uskladiti sa nji.

Članovi i zamenici članova izborne komisije u stalnom sastavu imenovani su na predlog odborničkih grupa srazmerno njihovoj zastupljenosti u lokalnom parlamentu.

Na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke za predsednika Gradske izborne komisije imenovana je Jelenu Veličković, diplomirani pravnik, a za zamenika predsednika Jasmina Petrović, takođe diplomirani pravnik.

Za članove Gradske izborne komisije imenovani su Dušan Petković, Milan Marković, Miloš Avramović i Marko Radosavljević a za zamenike članova: Tamara Milanović, Tomislav Jošović, Jelena Doderović i Ivana Jevtić, predloženi od iste odborničke grupe.

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju je za člana Gradske izborne komisije predložila Zlatka Milića a za zamenika člana, Natašu Mihajlović.

Odbornička grupa Socijalistička partija Srbije je za člana Gradske izborne komisije predložila Vladimira Petrovića, a Odbornička grupa Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma je za zamenika člana predložila, Nemanju Rajčića.

Odbornička grupa Pokret obnove Kraljevine Srbije je u Gradsku izbornu komisiju za člana predložila Gorana Filipovića, a Odbornička grupa Alternativa za zamenika člana predložila je, Igora Paunića.

Odbornička grupa Socijaldemokratska partija Srbije je za člana Gradske izborne komisiju predložila, Bojana Stojadinovića, a za zamenika člana Odbornička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije – PUPS predložila je, Jasminu Brajković.

Odbornička grupa 300 Kragujevčana i Pokret volim selo svoje je u Gradsku izbornu komisiju za člana predložila, Nikolu Pavlovića, dok je Odbornička grupa Pokret snaga Srbije – BK Pokret socijalista je za zamenika člana predložila, Sanju Bakić.

Odbornička grupa Srpski pokret obnove – SPO je za člana GIK predložila Radomira Pecelja, a Odbornička grupa Jaka Srbija je za zamenika člana, Vladimira Lazarevića.

Na predlog predsednika Skupštine grada Kragujevca za sekretara Gradske izborne komisije imenovana je Suzana Pavlović, sekretar Skupštine grada Kragujevca a za njenog zamenika Biljana Novosel, sekretar Sekretarijata za poslove organa Grada.

Svi predloženi kandidati su danas i imenovani.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari