U Kragujevcu obeležena godišnjica ustanka protiv fašizma 1Foto: Grad Kragujevac

Predstavnici SUBNORA-a položili su vence kraj spomenika “Ranjenik” u Velikom parku u Kragujevcu, povodom obeležavanja 81. godišnjice od početka ustanka protiv fašističkog okupatora.

Gradski odbor SUBNORA-a je ovom prilikom uručio zahvalnicu Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Kragujevca, dok su Zdravku Jovanoviću i Draganu Markoviću uručene Medalje boraca.

Pukovnik u penziji i potpredsednik SUBNOR-a Srbije Željko Zirović istakao je da se obeležavanjem 7. jula čuva sećanje na borce pale za slobodu u svim narodnooslobodilačkim ratovima.

U ime grada kod spomenika “Ranjenik” vence su položili dr Gordana Damjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

– Obeležavanjem 7. jula pamti se istorija i tradicija zahvaljujući kojoj su generacije živele u slozi i miru. Grad Kragujevac polaže vence zajedno sa boračkim organizacijama i udruženjima, pre svega sećajući se položenih života Kragujevčana i Šumadinaca, ali i svih boraca narodnooslobodilačke borbe, istakla je Damjanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari