U Kragujevcu održan seminar za bezbednu primenu lekova u toku dojenja 1Foto: Grad Kragujevac

Stručni seminar za farmaceute pod nazivom „Mama frendli apoteka”- za bezbednu primenu lekova u toku dojenja – Vaš farmaceut, akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, održan je danas u Kragujevcu, u sali Skupštine grada.

Time je i zvanično otpočeo istoimeni projekat koji se realizuje uz podršku Ministarstva zdravlja u okviru koga će u četiri regionalna centra biti održane edukacije farmaceuta koji će pružati savete dojiljama o primeni bezbednih lekova tokom perioda dojenja, u okviru apoteka primarne zdravstvene zaštite.

Cilj projekta je da pruži podršku dojiljama za bezbednu primenu lekova, odnosno da nastave sa dojenjem uz optimalnu primenu leka koji je bezbedan i za majku i za odojče.

– Okosnica ovog projekta su nacionalne smernice za primenu lekova u periodu dojenja koji je zvaničan dokument Ministarstva zdravlja i naša ideja je da najpre edukujemo farmaceute kako bi oni mogli u okviru apoteka primarne zdravstvene zaštite, da pruže savete dojiljama o primeni bezbednih lekova tokom perioda dojenja – izjavila je Branislava Miljković, rukovodilac projekta i predsednica Saveza farmaceutskih udruženja Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari