U Kraljevu bez novoobolelih od „Kovid-19“ 1Foto: Z. N.

Današnja, epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena.

Do sada je evidentirano ukupno 16 obolelih lica a  na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje se još deset uzoraka iz Kraljeva čiji  će  rezultati, kako se očekuje, stići  u toku sutrašnjeg dana.

Ekipe Civilne zaštite su nastavile , četvrti krug, dezinfekcije  stambenih  zajednica, a urađena je  i dezinfekcija Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji. Dezinfekcija se vrši  uz stručni  nadzor i kontrolu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. JKP „Čistoća“ nastavlja dezinfekciju ulica, po utvrđenom planu.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) na 16 lokacija.

Štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva je upozorio građane da je spaljivanje biljnih ostataka strogo zabranjeno uputivši im  apel da  prestanu sa spaljivanjem. Protiv onih građana koji se ogluše o ovo upozorenje biće preduzete predviđene zakonske mere.

Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva vrši prijem zahteva i obradu dokumentacije za izdavanje dozvola za kretanje lica za vreme zabrane kretanja, na osnovu naloga Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Potrebno je da se zainteresovani obrate zahtevom Gradskoj upravi grada Kraljeva i dostave dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari