U Majdanpek i Negotin stigla ruska vakcina Sputnjik V 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Posle par meseci pauze na vakcinalne punktove Doma zdravlja Majdanpek stigla je ruska vakcina Sputnjik V.

Imunizacija ovom vakcinom startovala je danas i prema rečima koordinatorke za vakcinaciju majdanpečkog Doma zdravlja, obezbeđeno je 100 doza putnjika V za prvu i treću dozu.

– Od početka masovne imunizacije na vakcinalnim punktovima dato je 13.375 doza vakcina, prvu dozu primilo je 6.056 građana, revakcinisano je 5.810 osoba, a treću buster dozu do sada je primilo 1.509 građana – rekla je za Danas Beti Janković.

Paralelno sa vakcinacijom protiv kovida, u Domu zdravlja Majdanek, zdravstvenim stanicama u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi i ambulanti u Jasikovu, odvija se i vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Raspolaže se sa 400 doza, 200 sa starije od 65 i isto toliko za mlađe od 65 godina. Četvorovalentnu vakcinu protiv sezonskog gripa do sada je primilo nešto više 80 osoba starijih od 65 godina, a trovalentnom je do sada vakcinisano pedesetak građana mlađih od 65 godina, saznaje Danas u majdanpečkom Domu zdravlja.

U subotu, prema najavi Štaba za vanredne situacije opštine Negotinu, na punktu za vakcinaciju u Domu penzionera u Negotinu počeće prijavljivanje za imunizaciju prvom, drugom i buster dozom sputnjik V vakcinom.

Obezbeđena je određena količina ruske vakcine, a Negotinci zainteresovani za vakcinaciju Sputnjikom V treba lično da se prijave na vakcinalnom punktu.

Inače, imunizacija Sinofarm i Fajzer vakcinom moguća je svakodnevno, navodi se usaopštenju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari