U “Miholjskim susretima sela” ove godine i opština Negotin 1Foto: J. B. K./Danas

Sa prvim danom jula započinje ovogodišnja manifestacija “Miholjski susreti sela” koja će uz podršku Ministarstva za brigu o selu do 1. decembra biti održana u 87 gradova i opština. Među njima je i opština Negotin u kojoj će na Svetski dan hrane i hleba, 16. oktobra, celodnevni program biti organizovan u selu Jabukovac.

Prema podacima Ministarstva za brigu o selu „Miholjski susreti sela“ tokom narednih pet meseci trajanja okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava i u njima će učestvivati i pratiće ih oko 150.000 ljudi.

“Miholjski susreti sela” su manifestacija koja za cilj ima negovanje kulture i tradicije, i obogaćenje društvenog i sportskog života u selima širom Srbije, a lokalnim samoupravama u kojima se održava priključila se i opština Negotin.

Ova manifestacija biće održana u selu Jabukovac, 16. oktobra, na Svetski dan hrane i hleba.

-Кroz celodnevni program predstaviće se narodni običaji, stvaralaštvo, tradicija, muzika, igra, pesma, kao i pastirska i sportska nadmetanja, sa ciljem da se obogati društveni i sportski život seoskog stanovništva i promoviše tradicionalni način života i kulturno-istorijsko nasleđe. Manifestacija „Miholjski susreti sela“, biće i svojevrsna Završna smotra Susreta sela opštine Negotin 2022 – navode nadležni u opštini Negotin.

Ministarstvo za brigu o selu manifestaciju “Miholjske susrete sela” finansijski podržava sa 41,3 miliona dinara, a sredstva, do 500 hiljada dinara po prijavi, dodeljuju se prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari