Najmanje 13 osoba poginulo je juče na severozapadu Pakistana u samoubilačkom napadu na konvoj automobila u kojima su se nalazili poslanik i šef jedne stranke koji je i dan ranije bio meta sličnog napada. Verski zvaničnik Fazlur Rehman čija je stranka Džamijat Ulema-e-Islam (JUI) jedno vreme bila u vladajućoj koaliciji, a kasnije prešla u opoziciju, lično je pred televizijskim kamerama izjavio da nije ranjen u atentatu.


Napad se dogodio u Šarsadi, mestu na samoj granici sa plemenskim zonama u kojima se nalazi uporište Al-Kaide i gde borave glavni organizatori talasa terorističkih napada koji se u Pakistanu dešavaju od 2007. godine. Napadač samoubica stao je nasred ulice pune prodavnica i nedaleko od škole i kada je konvoj naišao on je aktivirao eksploziv, rekao je Frans presu policijski oficir Nisar Kan Marvat dodajući da je meta bio poslanik Rehman.

Napadač samoubica je u sredu aktivirao eksploziv nedaleko od mesta na kojem se održavao miting stranke JUI i u tom napadu je poginulo deset osoba. U trenutku eksplozije Rehman nije bio na mitingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari