U Nemačkoj i dalje rasprostranjena diskriminacija prema Romima

Ostavite komentar


  1. Zbunjen sam kad pročitam da se u tekstu navodi „anticiganski“, i to jednom sa navodnicima, kasnije bez navodnika, a nema „antiromski“. Je li u nemačkom taj oblik dozvoljen, dok u srpskom nije?!
    Smatram da je suština u ponašanju i na tome kako neko koristi reči ciganski i romski, a ne u samim rečima. Ko je rasista, i „romski“ će upotrebiti na neprikladan način, makar sa nekom nenormalnom grimasom dok je izgovara.

  2. A da sada vidimo kako ide diskriminacija prema sirotim Romima i Sintima u redakciji „Danasa“.
    Da, koliko je Roma i Sinta zaposleno u „Danasu“ ?
    Taj broj je tačno 0 – nula; i zamislite samo reakciju, recimo ovoga koji cenzuriše ovde poruke, na ideju da podeli svoju platu sa još 3-4-5 novouposlenih cenzora iz redova Roma i Sinta.

  3. Romi diskriminisani u zlatnoj nemačkoj demokratiji, ma nemoguće.
    Alo ljudi, pa gde vi živite. Rome po Nemačkoj love kao zveri, trpaju u avione i dovoze u Srbiju koja je potpisala samoubilački sporazum o readmisiji po kome smo u obavezi da primimo sve Rome koje rasisti na zapadu uhvate i žele da proteraju.

  4. A kod nas im je banja. Dobijaju besplatne stanove (nove), sve im je placeno, a oni dinara ne daju ovoj drzavi, samo grabe. Dok ogromna vecina naroda grca u kreditima da sebi i deci obezbedi krov nad glavom, na kraju Novog Beograda, kod pocetka auto puta Milos veliki desetine su novih zgrada pune Roma koji su tu DOBILI stanove i baskare se, cak ni racune ne placaju. idite pa vidite. I posle srbomrsci kazu da smo mi Srbi sovinisti i rasisti

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.