U niškom UKC preminula porodilja zaražena koronom 1

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš jutros je preminula porodilja stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre dva dana porođena carskim rezom, potvrđeno je Danasu u upravi te ustanove.

Porodilja iz Pirotskog okruga preminula je na intenzivnoj nezi nakon što joj je u toku noći naglo pozlilo, zbog čega je stavljena na respirator i nekoliko puta reanimirana.

U upravi UKC su kazali da je ona bila potpuno zdrava, bez ikakvih propratnih bolesti, a da je porođena carskim rezom kada se stanje sa korona infekcijom iskomplikovalo.

Prema njihovim rečima, smrt porodilje “nije u vezi sa ginekološkom intervencijom, već sa nepovoljnim razvojem i komplikacijama infekcije koronom”.

Oni su kazali da porodilja “nažalost nije bila vakcinisana”.

Mlada žena je pre dva dana carskim rezom rodila zdravu devojčicu od 3.400 grama, dodali su u ovoj ustanovi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U niškom UKC preminula porodilja zaražena koronom”

  1. U većini slučajeva strah nam je najveći neprijatelj. Plašimo se vakcinacije koja nam je preko puta i spašava nam život, a korona je negde daleko i dešava se drugima. I onda je kasno. Da se korona kojim slučajem pojavila kada nije bilo interneta sva populacija bila bi vakcinisana, kao protiv Variola Vere. Ovako je previše budala i neznalica ispred tastature, pa je dovoljno da neko napiše neku laž i glupost i strah kod ljudi uzima svoj danak, kao i kod ove trudnice, nažalost.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.