UKC Niš: Muškarac i dete iz Pirota otrovani kiselinom - otac životno ugrožen, a dete u stabilnom stanju 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Muškarac iz Pirota životno je ugrožen nakon ispijanja sone kiseline, adete koje je zadobilo opekotine kože lica i usta je u stabilnom stanju, saopštili su u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Mediji su javili da su otac i dete primljeni sinoć, oko ponoći, u Opštu bolnicu u Pirotu zbog teških povreda izazvanih, kako se sumnja, trovanja sonom kiselinom, a da policija ispituje okolnosti slučaja.

U UKC Niš kazali da je pacijent M. J. hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju.

„Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra da je u životno ugrožavajucćem stanju“, naveli su u toj ustanovi.

Povređeno dete je smešteno u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Nis, gde “čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje”.

„Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda- opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja“, naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari