U Nišu 233 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo pohvale i novčane nagrade 1V. Torović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je pohvale i nagrade talentovanim učenicima niških osnovnih i srednjih škola.

Nagrade je primilo ukupno 233 učenika, 1o1 osnovac i 132 đaka srednjih škola, ali je ukupno podeljeno 309 nagrada, jer je dosta đaka osvojilo ekipne nagrade.

„Želim da vam se zahvalim na vašem trudu da učite i tako osvojite nagrade na najprestižnijim takmičenjima u prirodnim, društvenim naukama, kao i umetnosti i sportu. Na taj način ste na najbolji način popularisali naš grad“, rekla je gradonačelnica Niša.

Ona je dodala da posebno želi da poruči maturantima da upišu fakultete u Nišu.

„Ako budete studirali u Nišu, a izbor fakulteta je veliki i onda se i zaposlite u svom gradu, doprinećete da se grad razvija i postane bolje mesto za život“, poručila je Sotirovski.

Atanasije Ljubenović, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“, presrećan je što je dobio pohvalu za osvojeno prvo mesto na Međunarodnoj eko olimpijadi.

„Ovo je samo dokaz da Grad Niš prepoznaje naš trud. Nagrade mi daje podstrek da budem još bolji i da se trudim još više, kako bih na prestižnim takmičenjima dostojno predstavljapo Niš“, rekao je on.

Ovaj talentovani mladić je već osvajao prva mesta na državnim takmičenjima iz biologije i istorije, a već šest godina je stipendista Grada Niša.

„Planiram da upišem Medicinski fakultet u Nišu i kad postanem doktor da ostanem u Srbiji. Najviše bih voleo da radim i da to bude u mom gradu Nišu“, ispričao je on.

Bojana Mladenović, brucoškinja Medicinskog fakulteta u Nišu, nagrađena je za osvojeno drugo mesto na državnom takmičenju u poznavanju francuskog jezika.

„Kao maturantkinja Gimnazije“ Bora Stanković“ bila sam druga. Mnogo mi znači što je Grad setio da nam oda makar neko prizanje za uloženi trud. Posebno, jer ne želim da idem u inostranstvo, već hoću da živim i radim u Nišu“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari