U Nišu jedna doktorka na Infektivnoj klinici, još osam zdravstvenih radnika u kućnoj izolaciji

Ostavite komentar


  1. Danas sam, kao pacijent, imao priliku da gledam one Vučićeve pusice iz zavoda za zdravlje, kako u mini suknjama i štiklama „od pola metra“, obilaze jednu zdravstvenu ustanovu, gledaju sobe i krevete sa namerom da nas isele i upute kući, a da taj prostor pretvore u korona karantin. Čuo sam kako zblanutom osoblju objašnjavaju da im nije potrebno ništa drugo osim kobajagi maski kroz koje može da protrči zec. Verovatno su na isti način „pripremali“ lekare iz Niša, koji sada zaraženi gledaju ko će im pomoći. Ove pusice-„stručnjakinje“ iz RZZ (jedna od njih je ona Tepačevićka) treba krivično da odgovaraju jer zbog svoje nestručnosti ili u želji da prikriju laži kojima nas Vučić, Brnabićka &Co obasipaju iz sata u sat preko tv i tabloida.

    1. Završili su niški (državni) medicinski fakultet visokim prosekom. Na tehničkim fakultetima vrištali smo od sreće kada dobijemo sedmicu, a medicinarima se desetke delile šakom i kapom. Nisu oni ti kojima može i sme bilo ko da se poigrava, što konstatnto demonstriraju kada je naspram njih pacijent. Potomci su lekara koji su na tim klinikama, neki paralelno i na fakultetu, radili i trebalo bi za toliko da znaju da brinu o sebi, a samim tim i o pacijentima. Morali su, ako birokratija krije, da obaveste sve sa kojima su kontaktirali šta se dešava i da zamole te ljude da obaveste svoje prijatelje sa kojima su bili u kontaktu…to nije širenje panike, nego profesionalno, a onda i ljudsko, odgovrono postupanje u kriznim situacijama.
      Kada slušam konstantno koliko je pacijenata hospitalizovano, a prećutkuje se koliko je u karantinu, samoizolaciji, pa onda čujem kolike smo donacije dobili, kao i da dolaze kineski lekari, to izaziva strah kod mene, jer se pitam šta se dešava,. Nedostatak pravih informacija stvara paniku, ne istinito informisanje, jer onda znaš na čemu si.

  2. Slušam večeras onog ograničenog Selakovića kako se duva kako je naš zdravstveni sistem bolji od zapadnog… i druge balade. Samo molim Boga da nas ne kazni zbog ovakvog nadmenog ni-na-čemu zasnovanog ponašanja vlastodržaca ili da, ako već treba, da kazni njih. I da su lekarima i sestrama dali one skafandere i prave maske i rukavice umesto onog kabuki teatra sa aplauzom zdravstvenim radnicima u večeri rane – mnogo bi bolje bilo.

    1. Apsolutno ste u pravu. Oni u njihovoj sekti imaju neki oblik vanrednog stanja 9 god.Otuda i takvo ponasanje u realnim okolnostima..Nemaju veze sa realnoscu .

  3. jer samo odgovoran pristup problemu daje zadovoljavajuće rezultate. Zahvaljujući tome, kinezi, za razliku od Italijana, imaju neuporedivo nižu stopu smrtnosti.
    Niko nije pokrenuo pitanje oduzimanja licence Nestoroviću, koji je tvrdio da je Korona izmišljen fb virus i nagovarao žene na šoping u Milanu.
    Treba li razmatrati pokretanje oduzimanja licence direktoru niškog KC zbog netransparentonsti, odbijanja saradnje sa novinarima, ako znamo da je transparentnost najbolja zaštita od ovog virusa?
    Ako su dve klinike paralisane, medicinski radnici u samoizolaciji, imamo li pravo da saznamo jesmo li bili u kontaktu sa ljudima koji su bili u kontaktu sa pacijentima i osobljem tih klinika ili ne!?
    Niš, sa okolinom, ima oko 300 000 stanovnika, dve zatvorene klinike, samo 53 testiranih, od čega 27 pozitivnih, preko 50%. Da li ovako visok, zabrinjavajući, procenat zaraženih i dve zatvorene klinike daju pravo direktoru KC Niš da skriva od svojih sugrađana podatke!?
    Zar je tako teško svakodnevno da nas informišu koliko je nišlija u samoizolaciji, a koliko u karantinu i koliko slobodnih respiratora ima KC Niš na raspolaganju!? Ti podaci nisu i ne smeju biti državna tajna. U interesu svih je da budemo istinito informisani.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.