U Nišu neke kafane ne slave Novu, dok su druge već rasprodate: Cena, prava sitnica 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

U Nišu, koji slovi za grad „gurmanluka i meraka“, neke kafane ne organizuju doček Nove godine, druge još imaju mesta i naplaćuju ga i do 70 evra, a treće su već rasprodate.

U restoranima koje smo kontaktirali kažu da je u cenu uračunata hrana, piće u neograničenim količinama i muzika- bez zvučnih imena.

„Nema šta nema“, odgovaraju neki od vlasnika, menadžera ili konobara na pitanje šta se u novogodišnjoj noći nudi od hrane, ali kada počnu da nabrajaju jasno je da misle pre svega na razne vrste mesa, dok ordever, salate i kolače spominju usput.

U jednoj od najpoznatijih niških kafana, u blizini aerodroma, koja je “ušla u knjigu”, a u koju zbog izuzetne hrane zalaze gurmani, uključujući i strane diplomate, ne organizuju novogodišnji doček, jer “takve stvari ne rade”.

„Ne znamo da li ćemo imati doček, znaćemo sutra. Hoćemo da budemo sigurni da će biti  dovoljno gostiju, a malo i ‘biramo’ goste, pravo da vam kažemo. Ipak, formirali smo cenu- 4000 dinara po osobi”, kažu u drugoj, takođe poznatoj kafani u širem centru Niša.

U prilično ekskluzivnom restoranu, na periferiji grada, koji inače organizuje različite vrste proslava, kažu da je cena 60 evra za doček 31. decembra, odnosno 35 evra za reprizu 1. januara.

“Ali, više nema mesta”, naglašavaju.

“Da, organizujemo doček, ali sve je rasprodato”, kažu u drugoj prestižnoj kafani, u centru grada.

U kafani koju mnogi smatraju obeležjem meraklijskog, a i svetskog Niša, i koja je zbog toga i na sajtu BBC predstavljena kao lokacija u Srbiji koju treba posetiti, kažu da još uvek ima mesta “u starom delu”, dok je novi deo rasprodat.

“Cena je 70 evra za novogodišnju noć, a 40 evra za reprizu. Hrana je uobičajena, naša, ukusna. Muzika je je takođe naša, dva benda, smenjuju se”, kažu u toj kafani.

U restoranu u centru Niša, na obali Nišave, obaveštavaju da još uvek ima mesta, a da je cena 6.900 dinara.

U kafićima i kafe barovima koje smo kontaktirali rekli su da ne organizuju doček, te da čak “zatvaraju ranije”, kako bi i zaposleni imali svoju Novu.

U pojedinim kafićima 31. decembra organizuju dnevnu žurku, a 1. januara uveče imaju reprizu dočeka, ali se ulazak ne plaća, već se služi uobičajeno piće po redovnim cenama, koje će čak možda biti i niže jer “ima akcija”.

Ne nude hranu, a za reprizu bi bilo dobro rezervisati sto, dodaju menadžeri tih kafića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari