U Nišu voz udario dečaka: Imao slušalice na ušima i nije čuo da dolazi opasnost 1Foto: V. Torović

Petnaestogodišnjeg mladića iz Niša udario je voz oko 8 časova na pruzi u Ulici Dimitrija Tucovića, a Infrastruktura železnice Srbije tvrdi da su u trenutku nesreće svi uređaji na putnom prelazu radili i bili ispravni.

„U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) maloletnik je dovezen stabilnih vitalnih parametara. Povređeni mladić je svestan i komunikativan“, saopštili su iz UKC.

Oni su dodali da je povređeni mladić poslat na skener zbog dalje dijagnostike.

Prema nezvaničnim informacijama, ova nesreća se dogodila jer je mladić imao slušalice na ušima i nije čuo voz.

Policijska uprava u Nišu još nije saopštila detalje o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći.

Infrastruktura železnice Srbije: „U trenutku nesreće svi uređaji na putnom prelazu radili i bili ispravni“

Kako navode iz Infrastrukture železnice Srbije, danas u 7.57 sati, na putnom prelazu na pruzi  Niš – Ćele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz naleteo je na petnaestogodišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen.

„Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad“, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije.

„U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni“, tvrde iz Infrastrukture.

Dodaju i da je dečak sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gde su u toku ispitivanja.

„Prema našim nezvaničnim informacijama sa terena i izjavama svedoka, dečak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće“, napisali su u saopštenju.

Ovim putem „Infrastruktura železnice Srbije“ apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari