U Novom Pazaru bolje vodosnabdevanje u odnosu na juče, a škole ne rade zbog obilnih padavina 1Foto: N. Kočović

Pojedini delovi Novog Pazara, uglavnom visinske zone, su i dalje bez vode ili sa smanjenim pritiskom, a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se do utorka, ukoliko ne bude novih padavina.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković kaže da je situacija povoljnija u odnosu na nedelju, ali da su i dalje pojedini delovi Novog Pazara bez vode.

“Za naselja Ćerimidžinica, Bukreš i Paričko brdo obezbeđene su cisterne sa pijaćom vodom. Snabdevanje prve visinske zone je uredno, a normalizacija u ostalim delovima grada zavisiće od vremenskih prilika”, poručio je Nedeljković.

On je dodao da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Zbog visoke zamućenosti sirove vode, to javno preduzeće zaustavilo je preradu na novom filterskom postrojenju zbog čega su u nedelju popodne delovi Novog Pazara ostali bez vode.

Situacija, prema rečima Nedeljkovića, se sada popravlja iz sata u sat, a filtersko postrojenje je počelo da radi smanjenim kapacitetom.

Reke Trnavica, Raška i Jošanica, koje su se zbog višesatnih padavina u nedelju izlile, uglavnom su se vratile u svoja korita, ali je u Novom Pazaru i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava.

Pod vodom su još uvek privatna zemljišta i pojedini delovi kuća u gornjem toku Jošanice, u naselju Šutenovac.

Kiša je prestala da pada, pa se očekuje pad vodostaja i stabilizacija situacije.

Zbog nabujalih reka i problema sa vodosnabdevanjem, Štab za vanredne situacije odlučio je da osnovne i srednje škole na rade u ponedeljak, a tokom dana se očekuje odluka o tome da li će se đaci u klupe vratiti već u utorak.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari