U Novom Sadu akcija uništavanja tigrastih komaraca sa zemlje i vazduha 1Foto: Pixabay/tweasel

„Ciklonizacija“ će u narednih nekoliko dana na teritoriji Novog Sada izvesti seriju jutarnjih i večernjih tretmana sa zemlje i iz vazduha, usmerenih na odrasle forme invazivnih vrsta komaraca.

Tretmani sa zemlje biti izvedeni na Sajlovu, Salajki, Satelitu, Detelinari, Sajmištu, Grbavici, Adamovićevom naselju i Banatiću.

U sredu, 20. jula, u 4.30 sati zaprašivanje sa zemlje radiće se na Novom naselju, keju, Štrandu i Ribarskom ostrvu.

Pola sata kasnije kreću tretmani iz vazduha u zonama kasarne „Jugovićevo“, Gradskog groblja, Ranžirne stanice i Luke Novi Sad. Isti dan od 21 čas, počinje prskanje sa zemlje na Telepu, Adicama i Kamenjaru.

U četvrtak, 21. jula, u 4.30 sati zaprašivanje sa zemlje radiće se na Rotkvariji, Podbari, u centru i Starom gradu.

Kako navode iz „Ciklonizacije“, izvorišta tigrastog komarca u urbanim sredinama Novog Sada su zapuštena dvorišta privatnih kuća i preduzeća, septičke jame, odložene stare gume, slivnici, šahtovi, saksije za cveće, burad, kofe i sve posude u kojima se nakuplja kišnica.

Ukoliko građani u svom dvorištu ili okolini poseduju kišničare, šahtove, burad i druge posude sa vodom, mogu prijaviti kol centru „Ciklonizacije“ na broj telefona 021/641 23 22, kako bi ekipe pregledale teren.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari