U okviru akcije "Škola" MUP sankcionisao 7.127 vozača 1Foto: M. S. / Danas

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) registrovalo je 15.411 prekršaja i sankcionisano 7.127 vozača u okviru akcije „Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, saopštio je danas MUP.

Vozači su sankcionisani zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača.

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, dodaje se u saopštenju.

Saobraćajna policija sankcionisala je i 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju, najavljeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari