U okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru danas predavanja i radionice 1Foto: M.S. / Danas

U okviru Festivala hrišćanske culture u Zaječaru, danas u porti Saborne crkve, od 18 sati, biće održani predavanje i radionica pod nazivom „O pravoslavnom ikonopisu“ Jelene Hinič i Gorana M Janićijevića“.

Od 19:30 sati, u porti Saborne crkve biće održano predavanje Natalije Kovačević po nazivom „Sveti Nektarije Eginski I starac Nektarije Vitalis – lična svedočanstva.

U nedelju 17. Septembra, kada se u okviru VIII Festivala hrišćanske kulture tradicionalno obeležava Dečja nedelja i služi moleban za početak nove školske godine, u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, Njegovom Preosveštenstvu Episkopu timočkom  Ilarionu sasluživao je vikar Njegove Svetosti Episkop novobrdski Ilarion i sveštenstvo Eparhije timočke.

Posle pročitanog Jevanđelja najmlađima se obratio Preosvećeni vladika novobrdski koji je poučno besedio tumačeći jevanđelski deo o zapovestima Gospodnjim i odnosu prema bližem.

U porti je potom organizovan nastup dečjih crkvenih horova gde su prisutni mogli da uživaju u pojanju dece Crkvenog hora iz Negotina, koji vodi dirigent Magdalena Antić, i Dečjeg hora Saborne crkve iz Zaječara, koji vodi prof. Nataša Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari