U okviru onlajn ciklusa Instituta Servantes osam filmskih ostvarenja koja se bave problemima LGBT zajednice 1Foto: Miroslav Dragojević

Osam filmskih ostvarenja koja se bave problemima, izazovima, željama i borbama LGBT+ zajednice, biće dostupno za besplatno gledanje u okviru novog onlajn filmskog ciklusa koji u oktobru organizuje Institut Servantes, saopštio je danas taj institut.

Odabrani kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi obuhvataju različite izraze i prikaze LGBT+ zajednice sa jasnom namerom da se ukaže na kreativnost i raznolikost koja je prisutna u predstavljanju njenih pripadnika i pripadnica.

Program čine kinematografska dela iz Španije i Kolumbije, kao i jedan dokumentarni film nastao umeksičko-američkoj koprodukciji.

Ciklus će 2. oktobra otvoriti kolumbijski film „Zato što ne” rediteljke Rut Kadeli.

Svi filmovi, uz prevod na engleski jezik, moći će da se pogledaju na Vimeo kanalu Instituta Servantes premijerno od 20 časova, a potom će biti dostupni za gledanje tokom narednih 48 sati.

Nakon ciklusa crno-belih klasika, a zatim i savremenih španskih filmova, kao i izbora kratkometražnih ostvarenja iberoameričke produkcije, namera predstojećeg ciklusa, kojim koordinira distributerska kuća Feelsales, jeste da prikaže priče koje će publici približiti različite seksualne identitete.

U Srbiji, ciklus će biti realizovan u saradnji Instituta Servantes u Beogradu i Internacionalnog festivala kvir folma Merlinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari