U Ostrogu održan pomen stradalima u akciji Oluja 1Foto: www.wikipedia.org

U manastiru Ostrog danas je održan pomen nevino stradalima sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije u akciji hrvatske vojske i policije Oluja.

U organizaciji Srpskog nacionalnog saveta pomen je održan uz poštovanje svih propisanih mera Nacionalnog koordinacionog tela, a prisustvovao mu je i amdasardor Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i jedan broj Srba iz Krajine koji su se 1995. godine doselili u Crnu Goru.

Pomen stradalim Srbima iz Krajine služio je jeromonah Vladimir Palibrk, koji je kazao da je progonstvo radi Hrista doživeo i Sveti Vasilije, ali ga je Bog nagradio zbog njegovog trpljenja.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović je rekao da je ta organizacija, zbog novonastale situacije u regionu i nemogućnosti da zajedno sa svojim sunarodnicima obeleži ovaj datum, odlučila da organizuje pomen u manastiru Ostrog i na taj način se seti svih stradalih Srba iz Krajine.

Ambasador Božović je istakao da je na pomen došao kako bi izrazio svoju molitvu za svu nevino pobijenu decu i nejač u Oluji.

„Mi ćemo se kao hrišćanski narod, sabran u ovoj svetinji, uvek sećati mučeničkog stradanja Srba iz Krajine i uvek ćemo pozivati na praštanje, ali istovremeno ne smemo i ne možemo da zaboravimo“, poručio je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari