Skijaši pirotskog Sportskog kluba Mladost i njihove kolege iz Čačka i Pančeva predstavljali su Srbiju na nedavno završenim Svetskim zimskim igrama Specijalne olimpijade, koja je održana u Bojziju, glavnom gradu američke države Ajdaho.Sa dalekog puta, pirotski sportisti vratili su se sa pregršt zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

U Pirot su članovi ovog kluba doneli šest medalja – dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Ninoslava Jocev je osvojila dve zlatne, Maja Mašićdve srebrne i Stefan Sulejmanovski dve bronzane medalje, a Stefan Milanov osvojio je tri četvrta mesta. Oni su se nadmetali u superveleslalomu i veleslalomu , a Stefan Milanov i u slalomu. Na ovom takmičenju učestvovalo je više od 3.500 mladih sportista iz stotinak zemalja.

Trener Mladosti Milan Marinkovićkaže da su se takmičili u jednom od najatraktivnijih američkih ski centara, Bogus Basenu.

– Deca su naišla na srdačan prijem Amerikanaca, a takmičenja su tehnički bila odlično organizovana. Staze su bile pripremljene kao za naprestižnija takmičenja, a sudije najbolje iz oblasti alpskog skijanja – kaže Milan Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari