U Pirotskom okrugu registrovano ukupno 31 lice pozitivno na Kovid 19 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 192 uzoraka, a registrovan je 31 pozitivan slučaj na Kovid 19, u Pirotu 27, u Babušnici 3 i Beloj Palanci jedna osoba.

Do sada je preminulo ukupno 7 osoba, 5 u Pirotu, i po jedna u Beloj Palanci i Babušnici, saopštili su danas Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski šab za vanredne situacije u Pirotu.

U saopštenju se dodaje da se podaci o potvrđenim licima unose u bazu podataka  i u Kliničkom centru Niš, za bolesnike koji se tamo leče i otud razlika sa zvaničnim sajtom, u broju registrovanih potvrđenih na Kovid 19.

“Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Kovid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 225, i svi su u izolaciji”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno  hospitalizovano 6 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju i da se čekaju rezultati za poslata 23 uzorka.

“Molimo sve naše sugrađane da i narednih dana tokom kupovine i pripreme za predstojeće praznike poštuju preporuke stručnjaka i koriste zaštitnu opremu, kako bi sačuvali sebe, ali i svoje najbliže”, kaže se u saopštenju i dodaje “da je situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari