U pojedinim delovima Zrenjanina od četvrtka uveče teče zamućena voda iz slavina 1foto Miroslava Pudar Danas

Voda u pojedinim delovima Zrenjanina od četvrtka uveče je zamućena, a danas je došlo i do prekida vodosnabdevanja, zbog redovnih aktivnosti na uhodavanju vodovodnog sistema, saopšteno je iz Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Kako su iz tog preduzeća naveli, zamućenost vode u pojedinim delovima grada posledica je jučerašnjeg prekida vodosnabdevanja u gradu, a posle otklanjanja kvara puštena je voda pod punim pritiskom sa postrojenja u mrežu.

Zato je u kraćim intervalima došlo do, kako se navodi, „osilacija vidljivih elemenata vode, odnosno zamućenosti“, uz napomenu da se vodosnabdevanje vrši preko postrojenja za prečišćavanje vode.

„Bela voda“ iz zrenjaninskog postrojenja za prečišćavanje, koja je zabranjena za piće, puštena je 8. decembra kada je firma Panonian Water počela sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada.

Kako je tada saopšteno iz zrenjaninskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku vode bez boje, ukusa i mirisa, ali je i dalje na snazi zabrana upotrebe vode za piće.

Najveljeno je i da će u narednim danima raditi na proveri sistema postrojenja i proizvodnje, te da postoji mogućnost da dođe do oscilacija vidljivih elemenata vode, kao i mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U Zrenjaninu je voda za piće zabranjena za upotrebu od 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari