U ponedeljak protest u Čačku zbog rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji 1Foto: Katarina Pantelić

Udruženje gradjana „Ne damo djedovinu“ najavilo je da će u ponedeljak, 17. oktobra održati protest ispred Gradske uprave Čačka zbog rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji kada su stradale dve a povredjeno deset osoba.

Predsednik udruženja Bratislav Simović optužio je gradsku vlast u Čačku da je odgovorna što viseći most nije bio bezbedan.

„Lokalna vlast u Čačku beži od odogovornosti. E, pa neće moći. Ja osećam empatiju i ličnu odgovornost, a oni ne. Zbog toga će ova vlast pasti iznenada, jako baš kao i ovaj most“, naveo je u pisanoj izjavi Simović, koji je i član Dveri.

Pozvao je sve političke aktere na „protestnu“ konferenciju za novinare u ponedeljak, u podne, ispred zgrade Gradske uprave u Čačku.

Nesreća u Ovčar Banji kod Čačka dogodila se u četvrtak u prepodnevnim satima kada je grupa turista iz Zvornika pokušala da pređe viseći most.

Pri rušenju mosta, dve osobe su poginule a deset je povređeno.

Troje povređenih je odmah prebačeno u Beograd na dalje lečenje, četiri osobe su dan posle nesreće otpuštene iz čačanske bolnice, a troje je zadržano na lečenju, rečeno je agenciji Beta u bolnici.

Sve tri osobe iz Zvornika koje su zadržane na lečenju u čačanskoj bolnici su stabilno i van životne opasnosti.

Grad Čačak obezbedio je besplatan kombi prevoz do Zvornika za sve povređene, dok su iz čačanske bolnice najavili da porodicama stradalih neće naplatiti usluge bolničke kapele.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je ranije da će Grad utvrditi sve okolnosti koje su dovele do rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji, kao i ko je odgovoran za nesreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari