U prodaji "Ja, prvo lice množine!" Milana B. Popovića, koji "živi za poeziju, ali ne živi od nje" 1Foto: Promo

Knjiga pesama, osma po redu, „Ja, prvo lice množine!“ Milana B. Popovića, pojavila se ovih dana kao autorsko izdanje.

U njoj je skladno povezana urbopoetika, bunt, revolt, usklik i poklik sa jedne strane pera, ali i ispovedan ton, misaona nit, religioznost, pravoslavan duh, sofisticiranost i refleksivnost sa druge.

Sama činjenica da ju je autor objavio – uz pomoć mecena – kad je poezija u Srbiji, pa i u regionu u situaciji u kakvoj je, i to u 3.000 primeraka tiraža, potvrđuje autorovu hrabrost i veru.

Pesnik i novinar kulturnih rubrika, Milan B. Popović živi za poeziju, ali ne živi od nje.

On je jednostavno zaljubljenik u poeziju, ona je njegova Muza.

Knjigu, inače, prati video singl, konkretno pesmu.

Čak ni drug, na koju je muziku komponovao i vokalnu melodijsku liniju odpevao Zoran Marinković Bjesomar iz rok grupe Bjesovi.

Solo gitaru odsvirao je Kovač, gitarista istog benda. Uporedo sa izlaskom knjige Ja, prvo lice množine!, pojavio se i video singl umetnika Branislava Lazića koji je odao poštovanje Milanu B. Popoviću za trodecenijski CD recenzentski novinarski rad i podršku domaćoj autorskoj rok sceni, tako što je samoinicijativno osmislio pesmu – Životna dela Milana B. Popovića.

Autor je za strofe i refren koristio naslove dotad sedam objavljenih knjiga pesama, i tri muzičke CD kompilacije sa 50 ozvučenih u studijima Milanovih pesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari