U pucnjavi u Nišu pripadnik BIA ranio kolegu, a policija saopštila da je ranjen žandarm 1Foto: V. Torović

Policijska uprava u Nišu saopštila je 21. oktobra da je prethodne noći  “u toku policijske akcije žandarm ranjen u stomak u Ulici Josifa Pančića u tom gradu “, ali osim te šture informacije, u saopštenju nije precizirano ni kakva akcija je bila u pitanju, niti ko je tom prilikom hapšen.

Međutim, izvor Danasa blizak policiji u Nišu, kaže da nijedan pripadnik Niškog odreda Žandarmerije nije ranjen niti je učestvovao u toj akciji već je navodno pripadnik Bezbednosno – informativne agencije (BIA) ranio svog kolegu.

“Te noći organizovana je akcija hapšenja bivšeg pripadnika Žandarmerije Nikice Ristića. Agenti BIA su napravili zasedu u zgradi u kojoj stanuje Ristić. On je pre toga uspeo da pobegne iz stana”, priča izvor.

On dodaje da se tada, kako je on čuo, jednom agentu BIA učinilo da se Ristić kreće u polumraku.

“Video je čoveka na stepeništu i pucao u njega. Ispalio je više metaka, ali je na sreću samo jednim ranio svog kolegu i teško ga povredio ”, tvrdi izvor.

On napominje da mu baš nije jasno zašto Policijska uprava u Nišu “pristaje da saopštava neistinite informacije”.

“Čitav slučaj bi verovatno bio potpuno zataškan, ali pucnjava se desila u centru grada, a i bilo je mnogo stanara koji su videli kako iznose ranjenog agenta BIA. Doduše stanari nisu znali o kome se radi, te su u BIA izmislili da je u pitanju žandarm”, kaže on.

Ristić, koga je BIA neuspešno pokušala da uhapsi, još je u bekstvu. U njegovom stanu je navodno pronađena određena količina narkotika.

Bivši žandarm je bio optužen za ubistvo Ranka Panića, koji je preminuo od povredama zadobijenih na protestu Srpske radikalne stranke, organizovanom 2008. godine zbog hapšenja Ratka Mladića.

Ristić je dobio otkaz u niškom odredu Žandarmerije, iako je oslobođen optužbi za ubistvo Panića.

Agenti BIA su navodno pokušali da ga uhapse jer se sumnja da je prethodnih godina prodavao drogu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari