U Rasinskom okrugu 207 nastavnika tehnološki višak 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Na području Školske uprave Kruševac trenutno je 207 nastavnika koji su tehnološki višak, izjavio je danas član Radne podgrupe te uprave Predrag Gašić.   

On je naveo da među nastavnicima geografije ima 14 onih koji su tehnološki višak, među nastavnicima engleskog jezika 12, biologije, srpskog jezika i hemije po 11, matematike i fizike po devet.

„Pre sedam dana na spiskovima smo imali 219 kolega koji su bili tehnološki višak ali smo uspeli da zbrinemo njih 12. To pokazuje da sistem preuzimanja radnika uz kontrolu sindikata i radne grupe, dobro funkcioniše“, kazao je Gašić.

Predsednik Gradskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u Kruševcu Dobrivoje Marjanović kazao je da većina tih nastavnika „nisu potpuni već delimični tehnološki višak“.

„Pokušaćemo da za njih obezbedimo procenat kroz angažovanje na slobodnim aktivnostima, u bibliotekama, u nastavi građanskog vaspitanja. Oni neće otići iz sistema ali imaće umanjen procenat časova jedno vreme“, dodao je Marjanović.

Podsetio je da je Unija sindikata prosvetnih radnika tražila odlaganje početka školske godine za dve sedmice kako bi se bolje obavile pripreme.

„U Rasinskom okrugu nije obezbeđen nijedan računar ili tablet za nastavnike a kamoli za učenike slabijeg socijalnog statusa. Minimalan broj maski obezbeđen je u našem okrugu što znači da će nabavka maski ići na teret roditelja“, naveo je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari