Elixir Grupa: U Šapcu nije bila ugrožena bezbednost zaposlenih, imovine i životne sredine 1Elixir Zorka Šabac, Foto: K. V. / Danas

U petak 23. decembra oko 15 časova, prilikom istakanja fosforne kiseline, došlo je do kvara na instalaciji i curenja manje količine fosforne kiseline u tankvanu rezervoarske stanice, čija namena i jeste da prihvati iscureli sadržaj u ovakvim i sličnim situacijama“, kaže se u odgovoru Elixir Grupe na pitanje Danasa, da li je u ovoj fabrici u Šapcu došlo do akcidenta, kako tvrdi deo javnosti u ovom gradu.

„Odmah se postupilo po proceduri za bezbedan rad, operacija istakanja je bila prekinuta i nakon pregleda i sanacije instalacije nastavljena i bezbedno završena. Kompletan iscureli sadržaj iz tankvane je muljnom pumpom vraćen u rezervoar. Do izlivanja kiseline na zemljište izvan taknvane nije došlo“, objašnjavaju u ovoj kompaniji.

Napominju da se rezervoarska stanica sa istakalištem nalazi u fabričkom krugu na otvorenom, a ne unutar proizvodnih objekata.

„Nije u pitanju akcident niti je događajem bila ugrožena bezbednost zaposlenih, imovine i životne sredine, tako da nije bilo nikakvog napuštanja pogona od strane zaposlenih. Izveštaj o incidentu je na zahtev dostavljen i nadležnoj inspekciji“, kaže se u odgovoru kompanije Elixir Grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari