U Šapcu protest zbog nasilja nad građanima 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su Č. S. starog 30 godina osumnjičenog da je 6. februara fizički napao sedamnaestogodišnju bivšu devojku.

Napadač na K.K. poznat je široj javnosti po tome što je jedan od napadača sa čekićem na demonstrante, na Novom mostu u Šapcu, kada je bager uleteo među građane.

On je ovog puta umesto čekića, u ruci držao flašu, a nastradala je maloletna devojka. Incident se dogodio prošlog vikenda u jednom šabačkom klubu, kada je prema rečima svedoka, Č.S. prišao K.K. sa leđa i prvo je polio pićem a onda je udario flašom u glavu.

Intervenisalo je obezbeđenje koje ga je izbacilo iz kluba, a Č.S. je navodno, sve vreme vikao: “Znate li vi ko sam ja?”.

Obaveštena je policija, ali je napadač uspeo da pobegne pre njihovog dolaska. U međuvremenu je uhapšen, a radi se o osobi koja sklona nasilju i krivičim delima, već je osuđivana, a prema priči žitelja Šapca, jedno vreme je nosio i nanogicu.

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu obavešeno je o događaju a delo je, prema izvoru iz MUP-a, okvalifikovnao kao “laka telesna povreda” .

Otac maloletne K.K. juče je, uz prisustvo advokata, podneo kriviču prijavu protiv napadača, a protest građana počeo je u 13 časova ispred zgrade Policijske uprave u Gospodar Jevremovoj ulici u Šapcu.

Povod za okupljanje je sve veći broj slučajeva nasilja nad građanima i zahtev da počinioci budu procesuirani i kažnjeni.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari